Türk basında Cumartesi günü çıkan haberlere göre, Kayseri eyaletindeki 52 odalı bir antik kent, yerel çobanların ve sakinlerin bölgede bir mağaranın varlığından haberdar edilmesinin ardından, Türkiye tarafından keşfedildi.
Kayseri belediyesinin yerel sakinleri, Oberok Gaffi, ÇEKÜL Vakfı ve 2014 yılından beri Kayseri kentinin iç kısmını araştıran bir araştırmacılar ekibi, Gesi bölgesinde mağara olduğunu bildirdi.
İnceleme sırasında araştırmacılar, Belagası'nın 80 metrelik yeraltı kentini keşfettiler
Osman Uzsoi'nin temsilcisi gazetecilere, daha önce Kral Ghazi bölgesi sınırları içinde olduklarını ve sakinlerden ve çobanlardan bildirim aldıktan sonra Pelagasy bölgesinde çalışmaya başladığını söyledi.
50'den fazla odaya sahip olan Türkiye'nin ilk örneği olan şehrin çevresindeki dağın yüzeyinde farklı bir kilise ve yapılar keşfettiklerini vurgulayarak, oda sayısının arttığını belirtti. Şehirdeki yaşlı sakinlerin talepleri.
Eski yeraltı şehri, Türkiye'nin en önemli turistik yerlerinden biri olan antik kent Kapadokya'ya ev sahipliği yapan, komşu Nevşehir ilindeki rakiplerinden farklı. "Kapadokya'daki yeraltı şehirleri dikey olarak inşa edilirken, Bilagasy yatay bir şekilde inşa edildi, Kayseri yeraltı kentlerinin ortak bir özelliği" dedi.
Yeraltı şehirleri, eski insanlar tarafından istilalardan sığınmak için bir yol olarak inşa edildi. Yaşam, ulaşım, gıda depolama, sağlık ve diğer alanlar sağlarlar. Kapadokya, en tanınmış yer altı şehirleri olan Kayemaklı ve Dirin Kuyo'nun, benzersiz jeolojik oluşumlardan oyulmuş ve popüler bir turistik cazibe merkezi olarak biliniyor.
YORUMLAR