SUUÇTU ŞELALESİ

SUUÇTU ŞELALESİ

Suuçtu Şelalesi bir fay hattının çökmesi ile oluşmuştur. 38 metreden dökülen su, yazın suyunun azalmasına rağmen kış aylarında doldurduğu göleti ile güzel bir manzara sergiliyor. Gezi alanı ve piknik yeri olarak tercih edilen Suuçtu, etrafını saran kayın ağaçları arasında, serin havası ile tam bir temiz hava deposu. Ayrıca aracınız müsaitse tepede alabalık lokantasına gidebilir, temiz havada artmış olan iştahınızı biraz olsun dindirebilirsiniz.

Bursa’nın Mustafa Kemal Paşa ilçesine yaklaşık 17 km uzaklıkta bulunan Suuçtu Şelalesi, 38 m olan yüksekliğiyle adeta doğa ziyafeti sunuyor. Bu şelale zamanında bir fay hattının çökmesi ile oluşmuştur. Dört mevsim ayrı renkleri barındıran doğal manzarasıyla sizleri kendine hayran bırakacak olan bu şelalenin rakımı 464 metredir. Yakınlarında dururken yüzünüze çarpan su damlacıkları bu şelalenin isminin nerden geldiğini sizlere anlatır cinsten. Gürül gürül sesiyle doğayla bir bütün oluşturan Suuçtu Şelalesi, Bursa’nın Karadere nehrinde yer alıyor.

Şelale küçük çocuklar ile gidildiğinde biraz tehlikeli bir hal alıyor. O nedenle eğer yanınızda küçük çocuk varsa şelale yakınlarında bulunan piknik alanlarına gitmenizi de öneririm. Zaten şelale yakınlarında böyle bir piknik alanı mevcut. Ancak ben çocuğumu doğada özgür bırakmak isterim, doya doya dolaşsın diyorsanız iç kısımlarda bulunan ormanlık alanlara doğru gitmenizde fayda var. Orada rahatça gün boyu pikniğinizi yapabilirsiniz.

Suyu içilebilir seviyededir ve Mustafa Kemal Paşa ilçesinin su ihtiyacını karşılamaktadır. Ancak şelaleden su doldurulması veya şişelenip satılması yasaklanmış. Böylece şelalenin suyunu düzgün bir plan dahilinde kullanıp suyunun azalması engellenmiş. Ayrıca şelalenin ismi günümüzdeki halini almadan önceki Kirmastary adında Rum bir kadından gelen Krimasti’dir.